Olimpiai bajnokunk elég komoly vívódáson megy keresztül - Android

Olimpiai bajnokunk elég komoly vívódáson megy keresztül - Android

Várta az olimpiát és nehéz most, hogy a világ nyomott egy stopot.

Az olimpiai bajnok kajakos, Csipes Tamara elárulta, nehezen éli meg a mostani, versenymentes időszakot, és az augusztus végére tervezett országos bajnokságon szívesen indulna. A nem olimpiai számok világbajnokságán – amelyet szeptember végén rendezhetnek Szegeden – ugyanakkor „már nem annyira”.

A sportoló az M1-nek nyilatkozva arról beszélt, hogy vegyesek az érzései a tokiói olimpia elhalasztásával kapcsolatban. Mint mondta, nagyon várta már, hogy elkezdődjön a szezon, jó erőben érezte magát, és most, hogy nyomtak egy stop gombot, nehéz kezelni a helyzetet. Szerinte mivel idén nem lesz olyan téthelyzet, amelyben meg kell magukat méretniük, nehéz minden nap úgy edzésre menni, hogy motiváltan végezzék a munkát.

„Készülünk is, meg nem is” – mondta, utalva arra, hogy a következő nagy eseményük éppen egy év múlva lesz.

Szerinte ez csak egy átmeneti időszak, és nagyon várja a szeptembert, amikor majd újra elkezdik az ötkarikás felkészülést. Az ob-val és a tervezett vb-vel kapcsolatban Csipes Tamara arról beszélt, hogy honvédos csoportjukban még nincsenek százszázalékos terveik a versenyekkel kapcsolatban, ez a felkészülésük minőségétől, illetve a motivációjuktól függ majd.

Nehéz eldönteni, mert nem érdemes úgy elindulni egy viadalon, hogy az embernek nincs kedve hozzá, mert akkor többet árt, mint használ. Őszintén szólva én az ob-n nagyon szívesen elindulnék, egy nem olimpiai számos vb-n már nem annyira.

A 30 éves, olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakos a tokiói játékokkal kapcsolatban megerősítette, hogy több számban is szeretne majd indulni a japán fővárosban, és egyesben is meg akarja méretni magát. „Egyesben még sosem tudtam a nemzetközi színtéren igazán megmutatni magam, és úgy érzem, reális cél, hogy most viszont ez megtörténjen” – mondta.

A jövő nyárra halasztott olimpián azokban a számokban, amelyekben ez lehetséges – mint például női K-1 500 méteren –, a korábbi egy helyett két egység képviselhet egy nemzetet.

Az idei országos bajnokságot augusztus 24-26-án tervezi lebonyolítani a szövetség Szolnokon, míg a világbajnokságra, amelyet júliusról halasztottak el a koronavírus-járvány miatt, szeptember 24-27-én kerülhet sor a Maty-éren. Utóbbi időpont még megerősítésre vár.

Kiemelt kép: AFP / Kisbenedek Attila

24/05/2020 05:12 AM