Lőtt fejsebbel holtan találtak egy ukrán képviselőt - Android

Lőtt fejsebbel holtan találtak egy ukrán képviselőt - Android

Öngyilkosságnak tűnik, de egy képviselőtársas szerint megölték Valerij Davidenkót.

Lőtt fejsebbel holtan találták Valerij Davidenko ukrán független parlamenti képviselőt szombaton, kijevi irodájának vécéjében – tette közzé a Facebookon Anton Herascsenko ukrán belügyminiszter-helyettes. Davidenko holtteste mellett a helyszínelő rendőrök megtalálták a gyilkos fegyvert.

Az lb.ua hírportál beszámolója szerint a hatóságok elsődleges feltételezése, hogy a képviselő önkezével vetett véget életének, de egyelőre nem zárják ki annak lehetőségét sem, hogy egy öngyilkosságnak beállított bűncselekmény történt. Ihor Moszijcsuk volt parlamenti képviselő a hírportálnak azt mondta, hogy a hatóságok jelenleg ellenőrzik a biztonsági kamerák felvételeit.

Davidenko második ciklus óta, azaz 2014-től volt parlamenti képviselő, azt megelőzően 2013 májusa és 2014 márciusa között – vagyis még a menesztett és Oroszországba menekült Viktor Janukovics volt államfő idején – az agrárpolitikai miniszter helyettese volt. A jelenlegi összetételű parlamentbe az északkelet-ukrajnai Csernyihiv megye egyik választókerületéből jutott be egyéni jelöltként a tavalyi választásokon. Függetlenként a Bizalom elnevezésű parlamenti képviselői csoportosuláshoz csatlakozott.

A Davidenkóval egy képviselői csoporthoz tartozó Szerhij Sahov a Hromadszke hírportálnak kifejtette, hogy szerinte a képviselőt meggyilkolták.

„Biztos vagyok abban, hogy nem lett öngyilkos. Meggyőződésem, hogy megölték, ezért követelem, hogy folytassanak nyomozást” – mondta Sahov. Hozzátette, hogy a héten Davidenko bent volt a parlamentben a plenáris ülésen, és noha nem beszéltek egymással, szerinte ha bármilyen problémája lett volna, szólt volna róla.

MTI

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

24/05/2020 04:44 AM