Trump máris a demokratákat fenyegeti - Android

Trump máris a demokratákat fenyegeti - Android

Pedig még egy napja sincs, hogy túlsúlyba kerültek a kongresszusban.

Az USA-ban magyar idő szerint keddről szerdára virradó éjszaka tartották a félidei választásokat, amely során a demokrata párti képviselők többségbe kerültek a kongresszusban. Erről hosszabban itt írtunk:

KENT, OH - NOVEMBER 06: Frank Wembling, 62, casts his ballot at the Franklin Elementary School on November 6, 2018 in Kent, Ohio. Turnout is expected to be high nationwide as Democrats hope to take back control of at least one chamber of Congress. Jeff Swensen/Getty Images/AFP
A demokraták megnyerték a képviselőházi választást, kemény két év vár Trumpra
Az amerikai választók véleményt mondtak Trump elnökségéről.

Az eredmény miatt fájhat Donald Trump republikánus amerikai elnök feje, ugyanis a demokrata többség keresztbe tehet neki a kormányzás során. Még akkor is, ha a felsőháznak számító szenátusban a republikánusok maradtak többségben. Ennek megfelelően Trump már szerdán megfenyegette a demokratákat. Egy Twitter-üzenetben azt írta:

Ha a demokraták azt gondolják, hogy az adófizetők pénzét arra fogják vesztegetni, hogy a kongresszusban a kormány tevékenységét vizsgálják, akkor mi meg kénytelenek leszünk az ő kiszivárogtatásaikat vizsgálni a szenátusban. Ketten is játszhatják ezt a játékot!

Az ügy előzménye, hogy sajtóhírek szerint még augusztusban a demokraták összeállítottak egy listát azokról az ügyekről, amelyekben vizsgálatot fognak kezdeményezni, ha többségbe kerülnek a kongresszusban. A keddi választások után Nancy Pelosi, a demokrata frakció vezetője megerősítette a lista létezését.

(Axios)

Kiemelt kép:

07/11/2018 01:55 PM