A Huawei már érzi a pofonokat - Android

A Huawei már érzi a pofonokat - Android

Németországban nagyot zuhant a cég mobilpiaci részesedése.

A Donald Trump által aláírt, amerikai telekommunikációs hálózatok védelmével kapcsolatos rendelet Huaweit érintő következményeiről folyamatosan cikkeztünk az elmúlt hetek során. A kínaiakkal felfüggesztette üzleti kapcsolatát többek közt a Google, az Intel, a Qualcomm, a Broadcom, ezért a cég hamarosan válaszként piacra dobja saját mobiloperációs-rendszerét, és úgy rebesgetik, hogy teljesen megválhatnak a laptopoktól. Az elvesztett Android-licencek miatt nagy zavar támadt a felhasználók körében is azzal kapcsolatban, hogy kapnak-e még frissítéseket már megvásárolt mobiljukra, és hogy érdemes-e még a jövőben Huawei készüléket vásárolniuk.

--FILE--A customer tries out a Huawei mate 20 pro smartphone on display at a Huawei store in Shanghai, China, 22 February 2019. Chinese tech giant Huawei Technologies Co has said that it expects to win 5G network contracts in Germany, which would mark the latest vote of confidence from foreign telecom carriers despite security allegations the company faces in some overseas markets. Huawei is expected to deliver components needed for building 5G networks to major telecom carriers operating in Germany, namely Deutsche Telekom, Vodafone and Telefonica, said Vincent Pang, president of Huawei Western Europe, in an interview with German newspaper Rheinische Post.
Most akkor dobjam ki a Huawei telefonomat?
Válaszolunk a felhasználók legfontosabb kérdéseire, elmondjuk, mit is jelentenek a Huawei-telefonok tulajdonosainak a Google korlátozásai.

Az elemzők ennek folyományaként úgy jósolták, hogy a cég eladási számai várhatóan csökkenni fognak, ami most kezd igazán megmutatkozni. Németország az első olyan európai ország, ahol erőteljes bezuhanás figyelhető meg, írja a német WinFuture.de.

A portál németországi mobilpiac egyik belsős forrására hivatkozva azt írja, hogy a felhasználók kevésbé bátrak a kínaiak mobiljait választani, és a számokon is látszik, hogy a májusi tiltás bejelentése után kezdődött az esés. Ez pedig azért különösen fájdalmas, mert a Huawei egyik legnagyobb európai felvevőpiacáról van szó. A portál hivatkozik a német Gesellschaft für Konsumforschung (GfK) piackutató intézet statisztikáira is, alapján a május 16-án aláírt rendelet előtt még 26 százalék volt a Huawei részesedése a német mobilpiacon, ami utána 6 százalékra zuhant vissza május utolsó hetében.

Szó esik a Honor almárkáról is, ami szintén megérezte az amerikaiak korlátozásainak hatásait: a statisztikák alapján 40 százalékkal estek vissza az eladások.

A Huawei-ügy előzményeiről korábban itt írtunk bővebben:

American and China business fighting with national flag, vector illustration
Huawei-ügy: leeresztik a technológiai hidegháború vasfüggönyét
A kínai céget érintő korlátozás egyúttal lehetőséget is jelent Kínának, hogy a technológiai térben is függetlenedjen.
Dömös Zsuzsanna korábbi cikkei
  • A Huawei már érzi a pofonokat
  • Megváltozik a népszerű böngésző ikonja, így fog kinézni
  • Minden 14. másodpercben megzsarolnak egy céget

12/06/2019 12:52 PM